25 Апр. 2024

Вие сте тук

БХРА връчва годишните си награди за 25 път

10.03.2021

Церемонията ще се състои на 18 март в хотел Милениум, София

 

Въпреки трудната пандемична година Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) ще връчи за 25-ти път своите Годишни награди за професионални постижения в областта на туризма, съобщиха от организацията. От 1996 г. насам БХРА избира имената на тези мениджъри и собственици в туризма, които са част от най-успешното предприемачество и които са реализирали най-големите инвестиции в този бизнес.

 

В трудната за българския туризъм година е още по-важно да отличим местата и хората, които предложиха добро качество и доказаха на българските туристи, че у нас има хотели и заведения, които заслужават тяхното внимание и време, подчерта председателят на БХРА Георги Щерев.

 

Церемонията по връчване на престижните отличия ще се проведе на 18 март от 19 часа. Домакин на събитието е най-новият и модерен комплекс, съчетаващ 5-звезден хотел, офис сграда, жилищна сграда, търговски център и подземен паркинг в сърцето на София – Милениум център. Генерален спорносор на Годишните награди е компанията Филип Морис България.

 

БХРА е единствената професионална организация от България, член на ХОТРЕК – Европейската асоциация на хотели, ресторанти, заведения и кафенета която обединява 45 национални асоциации в 31 държави, 2 милиона предприятия и е гласът на индустрията за хотелиерство в Европа. Опитът и експертизата на HOTREC бяха ключови за представяне на достатъчно аргументирани доводи чрез експертите на БХРА, така че да бъде намален ДДС за заведенията в България. Освен това чрез мрежата на HOTREC членовете на БХРА получават актуална и навременна информация за възможностите в ЕС за насърчаване на бизнес растежа и иновациите в туризма, решаване на проблемите с работната ръка, усъвършенстване на професионалното образование, въвеждане на единна категоризация на обектите на основата на изискванията на HOTREC.

 

БХРА е учредител на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (БАХА), на която за пожизнен почетен президент е избран дългогодишният председател на БХРА Благой Рагин. В официалната церемония по връчване на Годишните награди ще участват президентът на БАХА и представители на балканските асоциации, членове на БАХА. Поканени са членове на БХРА, представители на държавната администрация, на неправителствените организации в туризма, представители на печатните и електронни медии.

 
Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed