27 Апр. 2024

Вие сте тук

„Сготви си здраве” на „Фудтех 2013“ в Пловдив

14.02.2013

Ароматната кулинария е една от атракциите на работилниците „Сготви си здраве“, които се организират за първи път в рамките на международната изложба „Фудтех“. Посетителите ще видят как се приготвят сладкиши с натурални етерични масла, съобщиха от Международния панаир Пловдив.

 

Зоната за здравословно хранене е новост на изложението, което ще се проведе от 3 до 6 април 2013 г. на  панаира. На живo ще се демонстрира приготвянето на хляб от квас и брашно, смляно на каменна мелница,  масло, родопски специалитети от домашни екопродукти и други традиционни рецепти. Ще се акцентира на правилното хранене на децата - те сами ще могат да си направят полезна закуска или обяд за училище.

 

В специално обособена  зона ще се предлагат местни  и екологични продукти. Целта е да се обърне по-голямо внимание на храната като елемент от здравословния начин на живот. 

 

Екзотични азиатски специалитети, направени лично от главния готвач на посолството на Япония у нас, ще допълват  традиционния Гурме салон.

 

Работилниците „Сготви си здраве“ са съвместна инициатива на  Сдружение „Устойчиво общество”, сайта „Органично.ком“ и Международен панаир Пловдив, който организира  изложението на хранително-вкусовата индустрия „Фудтех“.

 

И тази година  форумът  ще се проведе паралелно с  Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната  изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“. Така се събират представители на сектори с общи маркетингови интереси - хранителната и винарската индустрия, туризма, хотелиерството и ресторантьорството.

 

На снимката:

            Здравословната кулинария е акцентът на изложението „Фудтех 2013“, а  Гурме салонът отново ще даде идеи на ценителите на изтънчената кухня.

         

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed