18 Апр. 2024

Вие сте тук

Фестивал на уличната храна ще се проведе в Сингапур

16.04.2013

Най-вкусната улична храна в света ще могат да опитат жителите и гостите на Сингапур от 31 май до 9 юни. Тогава там ще се проведе Първият световен конгрес на уличната храна (World Street Food Congress, WSFC).

 

Инициатор на проявата е популярният азиатски фотожурналисти, телевизионен водещ и автор на кулинарната програма программы The Food Surprise! КФ Ситох (KF Seetoh). Идеята е да се покаже на широката публика цялото разнообразие на храната, която се продава на улицата и да се внесат свежи идеи в културата на масовото улично хранене.

 

Три са ключовите събития в рамките на конгреса. В  десетдневния фестивал The World Street Food Jamboree ще участват над 40 представители от цял свят, които ще предложат вкусотии на широката публика.

 

За професионалистите се организира двудневна конференция The World Street Food Dialogue, в която ще се обсъждат проблемите на отрасъла.

 

Ще има и шампионат, в който 16 готвачи, предлагащи храна на улицата, ще се състезават в различни гастрономични дисциплини.

 

Сингапур притежава богато кулинарно наследство, което се е формирало под влианието на много и разнообпразни национални култури. Според организаторите на проявата една от най-важните й мисии е съхраняването на националното кулинарно наследство и майсторство, умението да се приготвят популярни и достъпни ястия, които са част от националната кухня на една или друга нация, както и създаване на контакти между професионалистите в кулинарията.

 

През миналата година порталът Virtual Tourist постави Сингапур на второ място в топ-листата на градовете с най-добър фастфуд. На първо място се класира столицата на Тайланд Банкок, а на трето Пенанг в Малайзия.  В първата десятка влязоха също Маракеш, Палермо, Хошимин, Истанбул, Мексико, Брюксел и Белиз.  

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed