26 Апр. 2024

Вие сте тук

Отзивчивият уебсайт – що е то?

The full content of this page is available to premium users only.

В условията на все по-увеличаваща се конкуренция хотелският маркетинг се превръща в ключ за успеха на хотели, ризорти и други бизнеси, свързани с туризма. Един от най-важните компоненти е използването на модерни технологии. „Отзивчив дизайн“ и „отзивчив уебсайт“ са понятия, които все по-често се използват. Нещо повече, водещи експерти твърдят, че ако един хотел не разполага с отзивчив уебсайт, той бързо ще отстъпи на конкуренцията и ще понижи показателите си.

 


Докато сърфирате из мрежата,  вероятно вече сте намирали отзивчиви сайтове. Отзивчиви или адаптивни наричат онези сайтове, които автоматично се адаптират към размера на екрана на устройството на потребителя. Тези сайтове изглеждат страхотно на лаптопи и настолни компютри, но те също така могат без проблем да се адаптират  към малките екрани на мобилни устройства като смартфони и таблети, твърди Лукас Фермино, експерт от О'Rourke Hospitality Marketing - една от глобалните компании за хотелски маркетинг в света.

 

Способността на вашия сайт да изглежда привлекателен и да бъде лесен за употреба на екран с всякакъв размер е от решаващо значение за вашия хотел,  тъй като толкова много потребители вече използват мобилни устройства, за да резервират онлайн идеите си  за пътуване, убеден е той.


Статистиката показва, че хотелските уебсайтове, които не се адаптират към мобилни устройства, просто правят по-малък брой резервации, отколкото адаптивните.

 

Значението на отзивчивите уебсайтове и необходимостта хотелът да разполага именно с такъв сайт, за да се конкурира ефективно за привличането на онлайн резервации не могат да бъдат надценени. Инвестицията в отзивчив сайт може да изплати експоненциално в първите няколко  месеца след старта си, твърдят от О'Rourke Hospitality Marketing.



Защо това е толкова важно?


Уебсайтът на вашия хотел е инструментът, с помощта на който се генерират  преки приходи от резервации. Той ви позволява да се конкурирате с онлайн травел агенции, които привличат клиентите ви и след това ви начисляват такса всеки път, когато вашите клиентите направят резервацията си чрез тях.


Вашият уебсайт е вашата онлайн идентичност, възможност да промотирате собствената си марка и да повишите нейната популярност.


Какво може да направи отзивчивият дизайн направи за вашия хотел? Той използва същите основни дизайн и маркови компоненти във всички платформи. Въпреки това той адаптира интуитивно оформлението на вашия сайт към конкретната среда, за да могат  вашите клиенти да го виждат еднакво добре, независимо какво устройство използват. Той гарантира, че вашият сайт е оптимизиран, за да доставя онова, което
вашите клиенти търсят, показва вашата марка ефективно, оптимално и привлекателно на всякакво  устройство за достъп до вашия сайт.

 

Пълният текст на статията е достъпен за абонати на THExperts

Категории: 
ХотелиМаркетинг и продажби

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed