20 Май 2024

Вие сте тук

RATS news: интересът към България е стабилен

07.05.2012

Интересът на руските туристи към България е стабилен, ранните продажби са много успешни, като дори за септември голяма част от пакетите са продадени.

Това са трите извода от публикация на RATS news, според която руските туроператори очакват добър сезон за България. Припомня се, че през миналата година броят на руските туристи у нас е нараснал с 29%, като продължава да расте и през тази година.

Според руските туроператори дали прогнозите за успешен сезон се изпълнят, зависи от два ключови фактора – излизането на пазара на двама нови големи играчи, авиокомпаниите «Библио Глобус» и TEZ tour, и обема на самолетните превози.

Кой, къде, кога

Според туроператори, цитирани в публикацията, успешно са преминали акциите за ранни продажби, които са започнали още през януари. Увеличила се е и дълбочината на продажбите, като търсенето на септемврийски пакети е нараснало с 18% в сравнение с миналата година. През май пък голяма част от самолетните билети са продадени освен на хора, използващи майските празници за пътуване в чужбина, така и собствениците на недвижими имоти в българските курорти.

Нова тенденция

Според публикацията от миналия сезон нараства търсенето на апартаменти и вили от страна на руските туристи. Като правило те се търсят от семейства, които изпращат за ваканция децата си с баби или бавачки, както и големи компании. Търсят се както апартаменти в хотелски комплекси, така и самостоятелни апарт-хотели със собствена инфраструктура, басейни, ресторанти, магазини и плажове. Освен че са по-удобни, те са и по-икономични, отколкото хотелското настаняване.

Според туроператори ръстът на популярността на дестинация България е свързан с оптималното съотношение цена-качество, доброто екологично състояние на курортите и доброто хранене, което се цени особено за родители с деца.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed