03 Май 2024

Вие сте тук

26 български фирми и общини се представят на WTM - Лондон

02.11.2015

Двадесет и шест български фирми и общински администрации ще участват в световното туристическо изложение World Travel Market, което се открива днес и ще продължи до 5 ноември в Лондон, съобщи пресцентърът на Министерството на туризма. България се представя с рекламен щанд от над 295 кв. м. С

 

Съпътстващата програма предвижда както представяне на традиционни занаяти, така и фолклорни изпълнения и дегустации на български вина.

 

Министърът на туризма Николина Ангелкова е сред поканените участници на срещата на министрите, организирана от Световната организация по туризъм, в рамките на борсата и ще бъде модерирана от едно от най-големите имена в световната журналистика – водещият в CNN Ричард Куест.

 

В програмата й са предвидени и срещи с представители на туристическите администрации на редица страни от Европа и света, на водещи туроператори и др. Министър Ангелкова ще участва и в среща с представители на британски и световни медии, която ще се състои на 3 ноември (вторник), от 14:00 часа, на българския щанд на изложението.

 

WTM е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия и второто в света престижно туристическо изложение след ITB – Берлин. На изданието на WTM през 2014 г. участваха близо 5 000 изложители, a посетителите бяха над 50 000 представители на туристическия бизнес от цял свят.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed