21 Септ. 2024

Вие сте тук

„Катара хоспиталити“ ще проучва възможностите за инвестиции в българския туризъм

17.05.2012

 Катарското държавно дружество „Катара хоспиталити“ ще проучва възможностите за инвестиции в българския туризъм. Това е регламентирано в меморандума за разбирателство, подписан днес от заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и Хамад Абдалла Ал Мулла, изпълнителен директор на „Катара Хоспиталити“.


Министър Делян Добрев подписа с Мухаммад Мубарак Ал- Шахуани Меморандум за разбирателство между българското правителство и Qatar Mining Company – минна компания, собственост на Държавата Катар. Документите са подписани в рамките на официалното посещение в София на катарската правителствена делегация, водена от премиера и министър на външните работи шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани.


Българското правителство ще представи на „Катара хоспиталити“ възможностите за инвестиции в различни български градове и цялата информация за оценка и проучване на проектите. Правителството се ангажира също да предостави инвестиционни стимули за проектите в различни сфери на туристическия отрасъл. Съвместна комисия от двете държави ще следи за изпълнението на документа и ще насърчава сътрудничеството между двете страни.

 

Българското правителство и Qatar Mining Company ще проучат възможностите за взаимно интензифициране на техните отношения чрез реализация на съвместни стратегически бизнес проекти в сферата на минното дело в България. Това е предвидено в меморандума за разбирателство между двете страни, подписан днес. Документът регламентира, че българската страна ще предостави на катарската компания правото да извърши финансови, правни, технически, търговски и други проучвания с цел реализация на съвместни проекти в областта на минната индустрия.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed