26 Апр. 2024

Вие сте тук

Юбилейна палата събира държави, участвали в Първото българско изложение

02.07.2012

 

 

Австрия, Чехия и Словакия вече подготвят представянето си в Юбилейната палата на държави, участвали в Първото българско изложение през 1892 година. Колоритната експозиция, в която се очаква да се включат 14 страни, ще бъде показана по време на Международния технически панаир в Пловдив от 24 до 29 септември 2012 година. Тя е част от програмата за отбелязване на 120 години от провеждането на Първото българско земеделско-промишлено изложение, чиято традиция продължава Международен панаир Пловдив.


Всяка от държавите ще покаже нещо типично за нея – култура, храни, сувенири, и ще отправи специално приветствие за годишнината. Освен трите страни, са поканени още Белгия, Великобритания, Германия, Италия, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Унгария, Франция, Хърватия.


В Юбилейната палата свои щандове ще имат и български общини, станали съратници в основаването на панаирното дело у нас. Те ще могат да поздравят пловдивчани с изпълнения на свои самодейни състави на специална сцена, която ще бъде издигната на площада пред кметството.


Серия от прояви, посветени на юбилея, ще възроди духа на Първото българско изложение, открито на 15 август 1892 година. Честването се организира от Международен панаир Пловдив. Голяма част от инициативите се осъществява съвместно с община Пловдив, тъй като са подарък за града.


Кулминацията на мащабната юбилейната програма ще бъде по време на Есенния панаир от 24 до 29 септември. Директни и представени изложители от 27 държави вече са заявили участие в най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа.


Очакват се официални делегации и гости от изложбени центрове на Балканите и Европа, както и от Централноевропейския панаирен алианс, за чийто президент неотдавна бе избран бизнесменът Георги Гергов.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed