05 Май 2024

Вие сте тук

Чартъри до Крит заменят Тунис

13.05.2011

 

Чартъри до Крит ще заменят това лято популярните за българските туристи чартъри до Тунис. Това става ясно от офертите, предлагани от българските туроператори.

Поради събитията в Тунис тази зима решихме да се пренасочим към Крит и смятам, че това ще е една много атрактивна дестинация за българските туристи, каза пред THExperts Василка Панковска, маркетинг директор на „Алма Тур“. Туроператорът не се отказва от Турция и Северна Гърция, които са се наложили сред нашите туристи, но с офертите за Крит ще разнообрази предлагането. Чартърите започват в края на август и ще продължат до средата на октомври.

Пакетите на повечето туристически агенции за почивка на острова са седемдневни и са на цени около 400 лв. на човек с включени самолетни билети. Цената е съизмерима с офертите за почивки в популярните през последните години сред българските туристи турски курорти Анталия, Мармарис, Кушадасъ и Бодрум.

Подобна е и мотивацията на „Он Травел“. Според Лили Исакова, цитирана от в.“24 часа“,

компанията за пръв път ще предлага чартъри до гръцкия остров. Досега са правени инцидентно по една две групи на сезон, казва тя.

По-високите данъци в Гърция като цяло са повишили цената на почивката. В ценово отношение Турция остава най-изгоден вариант за почивка.

Туроператорорите съветват клиентите си да не изчакват оферти в последната минута, а да се ориентират към ранни записвания, когато цените ще са най-добри, а изборът - най-голям.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed