06 Май 2024

Вие сте тук

Руски журналисти разглеждат зимните ни курорти

08.02.2011

 Представители на водещи руски издания са на туристическа обиколка сред най-известните зимни курорти у нас,съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Журналистическите турове се част от маркетинг дейностите за популяризиране на България като туристическа дестинация, които се реализират по проект за рекламна кампания на руския пазар. Това е вторият тур за руски медии, който се реализира по този проект. Първият се проведе през ноември миналата година, когато руските журналисти обиколиха най-добрите ни дестинации за СПА и уелнес туризъм. До средата на годината предстоят още два тура, които ще представят възможностите за културно-познавателен туризъм и за лятна ваканция в България.

 Сред поканените медии има телевизионен екип от популярното седмично предаване на първи канал "Непутевие заметки", което се излъчва всяка неделя от 10 часа, както и представители на пет водещи печатни издания - „Sky”, ”Sky Guide”, „Вертикальный мир”, „Otdohni!” и „Туризъм и Отдых”.

В рамките на петдневното си посещение журналистите ще гостуват на курортите „Пампорово”, „Боровец”, Витоша и Банско. Посещението им в Банско ще съвпадне с Европейската купа по биатлон 2011. Представителите на медиите ще имат възможност да се запознаят с всички новости, които предлагат българските планински ски-курорти, както и с плановете за по-нататъшното им развитие.

 През 2010 г. България е била посетена от 378 382 руски туристи, което е с 32 % повече от 2009 г.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed