29 Апр. 2024

Вие сте тук

Роберт Стокър: откривайте казина в ски курортите си

17.10.2011

Като държава с развит туризъм, която се посещава от многобройни чуждестранни посетители, България може да разнообрази туристическия си продукт, като включи в него и игрални зали. Това каза Робърт Стокър, Председател на Комитета по игрално право на Американската адвокатска асоциация.

Той даде за пример планинските курорти, където освен ски може да се предлагат и продукти на игралната индустрия. Създаването на казина не само ще разнообрази продукта и ще привлече по-високоплатежни туристи, но и ще донесе приходи както на държавата, така и на общините, подчерта юристът, който има дългогодишна практика в игралния бизнес в САЩ.

Стокър участва в Четвъртата Иезточноевропейска конференция на игралната индустрия, която се състоя днес в столичния хотел Арена ди Сердика.

Нормативната база за модерните залагания като интернет, мобилни и телевизионни игри беше в центъра на дискусиите на конференцията. Конференцията предшества изложението за свободното време, игралната и развлекателната индустрия, която ще се проведе от 18 до 20 октомври т.г. В Интер Експо Център.

Тази година конференцията се проведе под егидата на ЕВРОМАТ – Европейската федерация на игралната и развлекателнатаиндустрия. Тя събра европейски регулатори, асоциации и експерти в момента, когато в България се подготвя внасянето в парламента на новия проектозакон за хазарта, а на европейско ниво се обсъждат перспективите за изготвяне на единна директива за онлайн хазартните игри.

Конференцият бе открита от Калоян Кръстев, председател на Комисията по хазарта. Лектори на конференцията бяха изтъкнати експерти и професионалисти, свързани с хазартната нормативна уредба, сред които Хелмут Кафка, заместник-председател на ЕВРОМАТ, Лесли Маклауд Милър, председател на Комисията по правни въпроси на ЕВРОМАТ, Робърт Стокър, председател на Комитета по игрално право на Американската адвокатска асоциация, Джоузеф Уинър, вицепрезидент, Spectrum Gaming Group и др.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed