30 Апр. 2024

Вие сте тук

Повече участници ще се включат във второто издание на екофестивала „Зелени дни”

17.04.2011

  

С повече участници и атракции ще бъдат зарадвани посетителите на екоизложението „Зелени дни”, което ще се състои от 28 април до 1 май 2011 г. в градинката пред Народен театър „Иван Вазов” в столицата. Пролетният фестивал на отговорния туризъм, природата и здравословния живот се организира за втори път и Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ), на която МИЕТ е партньор.

До момента участие са заявили 50 фирми и организации, стана ясно на пресконференция за събитието в Националния природонаучен музей. Тази година програмата на екоизложението включва презентации на корпоративно- и социалноотговорния бизнес, български дестинации за еко- и селски туризъм, природни паркове, общини и неправителствени организации в областта на биоразнообразието и устойчивото развитие. Участници от Сърбия, Черна гора и Турция също ще представят маршрути за зелен туризъм от техните райони. Представители на зеления и отговорен туристически бизнес в България – туроператори, къщи за гости и магазини за екипировка – ще демонстрират различни продукти за любителите на екологичния туризъм, а производители на биосертифицирани храни и козметика ще впечатлят почитателите на естествените продукти с разнообразие от здравословни предложения.

По време на фестивала ще се проведе и международна конференция „Балканите – дестинация за зелен туризъм”. В нея български и международни експерти по отговорен туризъм ще представят успешни практики за екотуризъм, екотуристическо сертифициране, строителство с естествени материали, традиционно земеделие, компостиране и др.

Освен дискусии и презентации в програмата на изложението са предвидени игри и забавления за малки и големи. Посетителите ще могат да се насладят на уникални пейзажи от българската природа във фотоизложбата „Балканите – с ритъма на природата”. Всяка вечер ще бъдат прожектирани филми с екологична насоченост, а за децата ще бъдат организирани велосъстезание, надпревара по катерене, артработилници за рециклиране и др.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed