29 Апр. 2024

Вие сте тук

Откриваме въздушна линия между България и Алжир

01.03.2014

Възобновяване на директна въздушна линия между България и Алжир  ще улесни пътуванията между двете държави и ще допринесе за развитието на туризма. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на церемония по закриването на 20-та сесия на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество в Алжир.

 

Двете страни подписаха споразумение в сферата на туризма, което се очаква да увеличи значително туристопотока между двете страни.  Документът предвижда още двете страни да си сътрудничат при активното промотиране на възможностите за туризъм. Държавите ще работят по съвместни проекти, става ясно от текстовете на подписания документ. „България е добре позиционирана туристическа дестинация в световен план и сме готови да предоставим опита си на Алжир”, каза още министър Стойнев.

 

Туризмът е един от четирите сфери от взаимен интерес, в които са подписани споразумения  – туризъм, информационни технологии, селско стопанство и спорт. Двамата съпредседатели министър Стойнев и министър Несиб дадоха висока оценка на провелите се сесия и бизнес форум, които са отлична основа за бъдещото партньорство между България и Алжир. „Европа е най-големият търговски партньор на България, но желанието на правителството е да върне позициите на страната ни и в арабския свят. Северна Африка е наш приоритет, но ще продължим посещенията си и в други страни, за да стъпи българският бизнес на пазари, на които е желан”, категоричен бе министър Стойнев.

 

„За да развием двустранните отношения във всички сфери от взаимен интерес, ще разкрием търговско представителство на България в Алжир. По този начин държавата заявява своята ангажираност да подпомогне българския бизнес при реализацията му на алжирския пазар”, заяви министър Драгомир Стойнев. По неговите думи това е част от реформата на службите по търговско-икономически на България, която правителството е започнало. С нея ще бъде постигната висока степен на икономизиране на външната политика на страната ни.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed