03 Май 2024

Вие сте тук

Отбор от български студенти ще предстая страната ни на най-престижното състезание по мениджмънт в туризма

14.11.2011

Отбор от четирима български студенти ще вземе участие в международното състезание European Mise en place cup (http://www.emcup.org/) през януари 2012. ЕМcup e съревнование между европейски висши училища по мениджмънт в туризма. Българският отбор е единственият от нашата страна, поканен на състезанието, което ще се проведе в Амстердам, Холандия, научи THExperts от висшето училище.

Тимът на младежите се състои от четерима души второкурсници в специалност Хотелски мениджмънт във ВУМК (Висше училище Международен колеж).

Съревнованието е едно от най-престижните в туристическата индустрия, което дава уникална възможност на най-добрите студенти от цяла Европа да премерят сили и да представят своята държава. Тази година, освен от България в състезанието ще вземат участие над 20 студентски отбора от 10 държави - Швейцария, Австрия, Франция, Холандия, Германия, Чехия, Испания, Велокобритания и др

Темата на тазгодишното състезание е „Sheconomy”. За да достигнат до първото място, студентите се състезават в три кръга, които включват: заснемане на видеоклип – представяне на отбора, учебното заведение и страната; разработване на тематична презентация и трети кръг, в който ще бъде поставена задача, която все още се държи в тайна. Допълнително условие пред студентите е като едни истински бъдещи мениджъри да осигурят частично финансиране на своето участие чрез набиране на спонсори. 

Това е второ участие на студенти от Международния колеж в международното състезание. През миналата година българският отбор заедно се състезаваше с колеги от други държави в търсене на решения за внедряването на соц. медии в хотелиерството и ресторантьорството.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed