30 Апр. 2024

Вие сте тук

Онлайн игрите и новият Закон за хазарта – във фокуса на 4-тото издание на Източно- Европейската Игрална Конференция (EEGS)

14.10.2011

Нормативната база заинтернет залагания ще бъде в центъра на дискусиите на откриващата се в понеделник, 17 октомври, 4‐та Източно‐Европейска Конференция на Игралната Индустрия.

Тази година конференцията се провежда под егидата на ЕВРОМАТ – Европейсксата федерация на игралната и развлекателнатаиндустрия и ще събере Европейски регулатори, асоциации и експерти в момента, когато в България се подготвя внасянето на нов Закон за хазарта за гласуване в Парламента, а на европейско ниво се обсъждат перспективите за изготвяне на единна директива за онлайн хазартните игри.

Конференцият ще бъде открита от Калоян Кръстев, Председател на Комисията по Хазарта, като еднодневната програма ще предложи презентации и дискусии по различни теми от хазартните регулации – от горещата тема за интернет залаганията, през новите регулаторни промени в региона, до социалната отговорност на бизнеса и инициативите в тази насока. Лектори на конференцията ще бъдат изтъкнати експерти и професионалисти, свързани с хазартната нормативна уредба, сред които Хелмут Кафка, заместник-председател на ЕВРОМАТ, Лесли Маклауд Милър, председател на Комисията по правни въпроси на ЕВРОМАТ, Робърт Стокър, председател на Комитета по игрално право на Американската адвокатска асоциация, Джоузеф Уинър, вицепрезидент, Spectrum Gaming Group и др.

Представители на игралните асоциации от Румъния, Сърбия, Хърватия, Полша, Унгария, Гърция, Македония и България ще объждат тенденциите в развитието на хазартния бизнес в региона.

Конференцията ще се проведе на 17 октомври в София, в хотел Арена ди Сердика и ще бъде последвана от поредното издание на Балканското изложение на развлекателната и игралната индстрия (BEGE Expo). Изложението ще започне на 18 октомври в Интер Ексо Център, София, къдетопроизводители на игрално оборудване от България и света ще могат да представят най‐новите технологични продукти и тенденции за наземни и интернет залагания, както и разнообразни съоръжения за развлекателната индустрия.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed