29 Апр. 2024

Вие сте тук

Обсъжда се винен фестивал в Русе

01.09.2011

Обсъжда се възможността Русе да е домакин на Винен фестивал, съобщиха от дунавския град. България и Румъния вече имат съвместен проект "Дунавски винарски дестинации", заради който е възможно Русе да стане цел на сомелиери. Целта на проекта е посещение на винарските изби в съчетание с разходки из културни и природни забележителности. 

Регионът може да се разшири и дестинация да бъдат още Силистра, Добрич, Плевен и Велико Търново. В Румъния градове от подобен тип са Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш и Констанца. 

Според туроператори Русе постепенно започва да се превръща в град за конгресен туризъм. В града има няколко нови хотела, които се търсят за корпоративен тип събития и обучения. Изграждането на комплекс, в който се предвижда да има полифункционална зала с пет хиляди места и петзвезден хотел, ще укрепи позициите на града в тази сфера.

За развитието на града и освежаването на туристическия пазар би помогнало много отварянето на русенското летище, казват хотелиери. То би могло да поеме част от трафика на летището в Букурещ, чийто капацитет вече е надхвърлен, или да пренасочи нискотарифните авиокомпании с полети от западноевропейските държави.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed