05 Май 2024

Вие сте тук

"Мюсюлманин за една седмица" е новата програма за туристи в Турция

19.05.2011

 

Еднодневен строг пост, посещения в джамии и основни познания за исляма очакват посетителите в Турция, включили се в туристическия пакет "Мюсюлманин за една седмица", съобщава турският в. "Радикал".

За по-запалените да се почувстват като мюсюлмани и да излязат от триъгълника "Босфора, локум, шишкебап" се предлага и програма "Мюсюлманин за един месец", посочва изданието.

Този вид обиколки се организират от неправителствената организация Блъд фаундейшън (Blood Foundation) със сътрудничеството на турския й партньор - туристическа агенция Белгесел. Организацията започва този вид дейност в Тайланд, като целта е да представят на западняците различните религии и култури.

Първата подобна екскурзия в Истанбул се проведе през февруари с участието на 13 туристи от осем различни страни. Втората група туристи по тази програма пристигна в града на Босфора в началото на тази седмица.

Мнозинството от туристите са християни, но сред тях има и евреи, атеисти. Целта не е да се лансира ислямът, а културен обмен, обяснява екскурзоводът Мухаррем Алтъг.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed