05 Май 2024

Вие сте тук

:Мадрид предлага обновена туристическа карта

20.05.2011

Обновена карта на туриста предлага Мадрид на своите посетители. Новата Madrid Card ще позволи на туристите да открият забележителности на испанската столица, като същевременно спестят средства. На картата е изобразена серия от най-добре познатите забележителности на града като Plaza Mayor или улица Gran Vía например.

Картата има чип и позволява да се посетят над 50 музея и паметника на испанската столица, да се получат с намаление екскурзоводски услуги и да се закупят турове из града, рента-а-кар услуги, посещение на нощни клубове и пр.

Собственици на туристически карти няма да чакат дълги опашки пред много от музеите, където ще влизат с предимство – Прадо, Тисен-Борнемиса, музея на Кралица София, Паласио Реал, музея на восъчните фигури, както и достъп до станиода Сантяго Бернабеу.

Към Madrid Card има и пътеводител на пет езика - английски, испански, френски, италиански и немски, заедно с карта на града, на която са отбелязани всички обекти, които предоставят намаления на приносителите на картата. В пътеводителя са отбелязани и всички сайтове, на които туристите могат да намерят полезна информация.

Картите са четири вида – за 24, 48, 72 и 120 часа със стойност съответно 32 евро, 42 евро, 32 евро и 85 евро за възрастни. Съществуват и комбинирани карти, които включват и пътуване с обществен транспорт или екскурзии с туристически автобус. При закупуването на картата през интернет туристите получават отстъпка.

Картите могат да се намерят в центъра за туристическа информация Casa de la Panadería на адрес Plaza Mayor, 27, а също в някои музеи, туристически агенции, национални и международни туроператори, пише Diariodelviajero.com.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed