26 Апр. 2024

Вие сте тук

Камен Кичев: Ако правилата не са били спазени, ще наложим административна глоба на превозвача

15.09.2011

Инциденти, подобни на този с руските туристи, се случват навсякъде по света. Това не се случва само в България, случвало се е и на мен. Случвало се е и на български туристи в други държави, нека да не изреждаме държави, заяви пред националното радио заместник-министърът на транспорта Камен Кичев.

По думите му една компания и един туроператор прехвърлят търговските си взаимоотношения върху държавата и оставят държавата да решава хуманитарен проблем. Според него обаче хуманитарният проблем е малко преекспониран.

И двете фирми носят вина за създалата се ситуация, но по-важното е, че е след близо 6- часови разговори в министерството на транспорта под ръководството на главна дирекция "Въздухоплавателна администрация" е стигнато до споразумение.

Министерството на транспорта ще разгледа документите на "България ер" и ще прецени каква е ситуацията, подчерта Камен Кичев.

Той отказа за коментира дали превозвачът е имал право да откаже да осъществи превоза, ако не му е било заплатено от туроператора.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed