29 Апр. 2024

Вие сте тук

България се представя на експо World Travel Fair 2011 в Шанхай

13.05.2011

 

В Шанхай днес отвори врати едно от най-големите изложения за туризъм в Азия - World Travel Fair 2011. То се провежда за единадесети пореден път и тази година участниците са над 500 - от 45 различни страни и региони. Основната роля на изложението е да осигури платформа за срещи и контакти на професионалните участници в сферата на туризма – национални и регионални организации, туристически агенции и атракции, туроператори, авиолинии и хотели. За трите дни на изложението се очакват над 6000 професионалисти и повече от 30000 посетители. Основните теми тази година са еко- и здравен туризъм.

Събитието беше широко отразено от китайските медии, което привлече вниманието и повиши интереса на хората към разнообразни и непознати досега възможности и дестинации.

България участва за трети път със собствен щанд, осигурен от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Както обяви минисър Трайков, Китай е сред приоритетните страни, в които министерството активно ще представя възможностите на страната ни за инвестиции и туризъм. Повече от 57 милиона китайски граждани пътуват извън страната с цел туризъм, като годишното им увеличение е с над 20%. Тази тенденция и интересът към Европа особено се засилиха след експото в Шанхай през 2010 г.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed