29 Апр. 2024

Вие сте тук

Без марихуана за чужденци в кофи шоповете в Холандия

27.04.2012

Продажбата на марихуана на чужденци в кофи шоповете ще бъде забранена, след като бъде въведена планираната от правителството забрана от 1 май. Холандски съд днес се произнесе в нейна подкрепа предаде Асошиейтед прес.

 

Според правителството мярката представлява средство за борба с т.нар. наркотуристи, които на практика са контрабандисти, идващи от Белгия и Германия в Холандия, за да купуват големи количества марихуана, която после препродават в своите страни.

 

Амстердам, чиито кофи шопове привличат много туристи, се противопоставя на плана. Адвокат на собственици на кофи шопове каза, че ще обжалва решението на окръжния съд в Хага, което разчиства пътя за въвеждане на забраната в южната част на Холандия от 1 май.

 

Догодина мярката ще се разпростре върху цялата страна, включително Амстердам. Тя ще превърне кофи шоповете в частни клубове, в които ще могат да членуват само хора с постоянна адресна регистрация в Холандия, като членовете на такъв клуб няма да могат да надхвърлят 2000 души. Тази промяна е най-значителното отстъпление от традиционната холандска толерантност към употребата на марихуана през последните години.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed