28 Септ. 2021

Вие сте тук

До 30 млрд долара може да са загубите от туризъм в Турция за 3 години

13.08.2017

Загубите за туристическия сектор в Турция може да достигнат  30 милиарда долара за периода 2016-2018 г., ако не бъдат предприети спешни мерки. Това предупреди председателката на Асоциацията на инвеститорите в туризма Ойя Нарин, цитирана от в. "Хюриет дейли нюз".


Тя посочи, че асоциацията е изготвила подробен план за възстановяване на загубите, който ще бъде представен в скоро време на министъра на културата и туризма Нуман Куртулмуш. По думите й загубите в туристическия сектор в Турция за периода 2016-2017 г. може да възлязат на 22 млрд. долара.


"Загубите за трите години може да достигнат 30 млрд. долара, ако проблемите останат нерешени следващата година. Секторът е изправен пред сериозни финансови трудности. Система за финансова подкрепа, специално предназначена за сектора, ще помогне много", заяви Нарин.


Според нея спешно трябва да бъдат предприети стъпки за поправяне на лошия имидж на Турция в чужбина.


"2016 г. бе ужасна за нашия сектор. Има известно съживяване тази година, но понесохме големи загуби като приходи. Ще го усетим в края на годината. Но сегашните проблеми не трябва да се превръщат в сериозна структурна криза. Трябва да работим, за да предотвратим това. Гледаме на 2017-та като на преходна година, по време на която трябва да бъдат взети спешни мерки", каза Ойя Нарин.


Тя съобщи, че през октомври е планиран симпозиум с участието на президента Реджеп Тайип Ердоган, на който трябва да бъдат взети ключови решения и веднага да се започне прилагането на необходимите стъпки за трансформиране на туристическия сектор.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed