Скулптура от белгийски шоколад с височина над 1 метър и шоколадова сълза представиха на финала на Националната кулинарна купа на България шеф Едуардо Кортес и студентът Виктор Светославов от Кулинарна академия HRC, съобщиха от висшето училище.
Кулинарна академия HRC участва за втора поредна година в състезанието, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ). Участието тази година бе възможно благодарение на спонсорството на Пуратос България, които осигуриха нужното количество шоколад за изработването на скулптурите в категорията „Сладкар на България”.
Общо над 60 претенденти участваха в конкурсните категории „Най-добър млад готвач", „Най-добър млад хлебар-сладкар", „Пицар & Готвач", „Готвач на България", „Кулинарен отбор на България", „Пицар на България", „Сладкар на България", „Филетиране на риба - сьомга" и „Карвинг" в рамките на Национална кулинарна купа 2012, която за пети пореден път се проведе в Пловдив на 20 и 21 Април.
Студентът на Кулинарна академия HRC Атанас Атансов грабна първото място в напдпреварата по филетиране на сьомга, а в категорията „Сладкар на България" журито присъди трето място на шеф Едуардо Кортес.