26 Апр. 2024

Вие сте тук

ITA Airways с полети между Рим и София

05.10.2022
Снимка: 
Летище София

С полет от Рим днес 71 пътници на авиокомпания ITA Airways пристигнаха на летище София. С него се открива официално новата линия между двете столици, макар че полетите започнаха от 1 октомври.

 

ITA Airways е новият национален превозвач на Италия, който заема място на спрялата полети през октомври 2021 г. Alitalia airline.

 

Полетите на ITA Airways между София и Рим Фиумичино са три пъти седмично в дните сряда, петък и неделя. Между двете столици летят също България ер (до Фиумичино), Wizz air (полети до Фиумичино и Чапмино) и Ryan air (Чампино).

 

С днешния полет пристигнаха Посланикът на Италия в България Джузепина Зара и Карла Катуоно, регионален мениджър на авиокомпанията.

 

"Радвам се да приветствам полетите на ITA Airways до летище София. Спомням си началото през 1994 г., а сега новата линия дава допълнителни възможности за пътуващите до Рим - любимата дестинация на всички. Полетите ще допринесат за развитието на туризма и бизнес връзките между две държави“, каза посланик Зара. „Радваме се да приветстваме още една авиокомпания, която оценява потенциала на летище София както по отношение на географското местоположение, така и по отношение на бизнес удобствата. ITA Airways обогатява полетната свързаност на столичното летище, а удобното време за излитане и пристигане отговаря на нуждите на пътуващите.

 

Работим активно за постигане на още един милион седалки от и до столичното летище през следващата година.  Това ще донесе директни ползи за цялата страна“, посочи изпълнителният директор на летището Хесус Кабайе.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed