02 Апр. 2020

Вие сте тук

easyJet създава нова компания със седалище във Виена

20.07.2017
Снимка: 
easyJet

Нискотарифната авиокомпания easyJet ще създаде нова компания, чието седалище ще е във Виена. Целта е новата компания да може да извършва полети между Великобритания и ЕС след Брекзит, съобщи днес австрийското министерство на транспорта, иновациите и технологиите, цитирано от ТАСС.

Това стана възможно, след като Австрия издаде необходимите разрешителни на британският авиопревозвач .


Разрешението за извършване на полети и лицензът бяха предадени днес на представители на британската компания, се посочва в изявление на ведомството.


Централата на новия превозвач изиДжет Юръп (easyJet Europe) ще бъде в австрийската столица, а първият полет от Лондон за Виена ще бъде извършен още днес до виенското летище "Швехат".


Британският нискотарифен превозвач обяви плановете си да създаде новата компания, за да може да лети в ЕС и след Брекзит, на 14 юли.


На 22 март властите на ЕС поискаха от авиокомпаниите, които изпълняват полети между страни от континентална Европа, но с централи във Великобритания, да пренесат основните си офиси в други страни от общността или да продадат акциите си на европейски собственици.


ИзиДжет вече ще може да има безпрепятствен достъп до европейския пазар, допълва ТАСС.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed