02 Апр. 2020

Вие сте тук

easyJet открива линия София - Единбург

02.08.2017
Снимка: 
easyJet

Два пъти седмично ще има полети между София и шотландската столица Единбург. Това съобщиха от европейска нискотарифна авиокомпания easyJet. Полети по новия маршрт ще се изпълняват всеки вторник и събота през зимния сезон.

 

Авиокомпанията очаква да превози около 10 000 пътници през първата зима на дейност по този маршрут. Полетите са в продажба от днес на easyjet.com, в мобилното приложение на компанията и в глобалната дистрибуционна система с тарифи, започващи от 15 евро за еднопосочен полет на пътник.

 

"Новите полети ще предложат по-голям избор на шотландските ски туристи да прекарат зимните си ваканции в известните български зимни курорти, както и на българските пътници да посетят една от най-атрактивните европейски столици, известни със своето наследство, култура и фестивали. Сигурни сме, че този нов маршрут ще бъде популярно допълнение към текущата ни мрежа от летища," коментира Али Гейуд, директор за британския пазар на easyJet.

 

Това е шести маршрут от София от започването на дейност на easyJet  в България през 2007 г. , припомнят от превозвача.  Авиокомпанията извършва целогодишни полети от София до Лондон Гетуик, Лондон Станстед и Манчестър и отскоро свързва летище Варна с Лондон Гетуик и Берлин Шьонефелд.

 

Единбург е столица на Шотландия от 15-ти век и през вековете градът е бил център на образованието, особено в областта на медицината, шотландското право, литературата, науката и инженерството. Историческите и културни забележителности превръщат града във втората най-популярна туристическа дестинация в Обединеното кралство след Лондон, привличайки над милион посетители на година. Сред забележителностите са прочутият Единбургски замък-крепост, която се извисява над града, дворецът Холирууд (официалната резиденция на английската кралица Елизабет II в Шотландия) и Роял Майл (в превод „Кралската миля“ - най-натоварената туристическа улица и сърцето на „Стария град“), както и много други.

 

 

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed