29 Апр. 2024

Вие сте тук

THExperts – your weekly guide to the hospitality business

THExperts - всички новини за туризма, хотелиерството и ресторантьорството на едно място. Изпратете и вашата.

 

 

ХОТЕЛИ

 

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско с награда на Spafinder Wellness 365™

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско спечели наградата за „най-предпочитан спа център в България за 2013“ в престижната класация на Spafinder Wellness 365™  за четвърта поредна година, съобщиха от хотела. Прочетете повече

 

 

ТУРИЗЪМ

 

Скок на ранните записвания в Пампорово

Английски, български, турски, руски, румънски, македонски, датски и гръцки туристи ще са основни посетители на курорта и този зимен сезон. Туристи от Полша и скандинавските страни са сред новите клиенти на курорта. Очакванията са с 25% да се увеличат и туристите от съседна Турция. През миналата година броят им скочи четири пъти. Прочетете повече

 

 

Четвърти сме в Европа по развитие на зимния туризъм

България е на четвърто място по темп на развитие на зимния туризъм в Европа. Това заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор "туризъм" Бранимир Ботев на среща със световните медии по време на изложението World Travel Market в Лондон. Прочетете повече

 

 

Планински водачи от цяла Европа ще се срещнат в Банско от 7 до 10 ноември

От 7 до 10 ноември 2013 в курорта Банско се провежда Обща годишна асамблея на Съюза на асоциациите на международните планински водачи (Union of International Mountain Leaders Associations – UIMLA (http://www.uimla.org), съобщиха от  Асоциацията на планинските водачи в България „Планини и хора“, която е домакин та събитието. Прочетете повече

 

Руска баня стопля гостите на „Албена“ през зимата

През зимния сезон ваканционно селище „Албена” предлага на гостите си нестандартно предложение – да релаксират в уютна дача сред  чистия горски въздух на резервата „Балтата”, съобщиха от курорта. Прочетете повече

 

 

БОРСИ, ИЗЛОЖЕНИЯ

 

Марко Контичели: България може и трябва да развие ено- и гастротуризма

Броят на италианските фирми, които участват в Interfood&drink  непрекъснато расте и тази година те са вече 20. В България има немалко италиански компании и в сектора на производството на храни и вина, и в сектора на тяхната консумация. Това, което сега трябва да се направи обаче, е да се обърне поглед към развитието на ено- и гастротуризма. Прочетете повече

 

 

Гръцки вкусове и аромати на СИХРЕ

Как за минути може да се приготви вкусно ястие от средиземноморска риба и морски дарове демонстрира гръцкият готвач Константинос Басалос. Той бе гост на щанда на Гърция на изложението СИХРЕ 2013, което се провежда от 6 до 9 ноември в Интер Експо Център в София. Прочетете повече

 

 

CHEF

 

Петър Петров ще представи България на Bocuse d’Or

Триото Петър  Петров, Никол  Цветанова и Димо Димов от CultGourmet Catering  ще представи България на Bocuse d’Or в  Стокхолм, Швеция, през 2014 г. Това стана известно след оспорвана двудневна надпревара на три отбора, които се бориха за престижното задължение и чест да се състезават от името на страната ни на най-авторитетното кулинарно състезание в Европа. Те получиха със 700 точки и бяха класирани на първо място от журито.  Състезанието се проведе в Интер Експо Център в София в рамките на професионалните изложения на храни, напитки и оборудване от 6 до 9 ноември.  Прочетете повече

 

 

FOOD’S GUIDE

Дан Прайсман: барманът трябва да е посланик на напитките

Познавач на уиски, посланик на марката „Four roses”, собственик на бар в Лондон и блогър, Дан Прайсман бе в България за участие във Втория Фестивал на уискито, който се проведе от 1 до 3 ноември в София. Той сподели философията си пред THExperts.Прочетете повече

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed