19 Апр. 2024

Вие сте тук

Windows Embedded POSReady за устройства, предлагащи стоки и услуги (POS)

09.05.2011

Windows Embedded For Point of Service (POS) e позната и широко използвана операционна система, оптимизирана за работа в специализирани устройства.

Процесът на разработка на нови и развиването на стари приложения е лесен и бърз върху познатата платформа. Тази добре позната версия на операционната система се разви до ново качествено ниво - POSReady 2009 (с директна поддръжка на OPOS и UPOS), с което разходите по развой и интеграция допълнително ще бъдат оптимизирани. Основните характеристики на операционната система са:

Съвместим с POS приложенията:

Win32 API , .NET Framework, JVM (Java Virtual Machine) са поддържани технологии и предоставят позната среда и съвместимост с приложенията, написани за Windows 9x, Windows NT, Windows 2000 и Windows XP. Гарантираната поддръжка на операционната система до 2019 гарантира дълъг живот на приложенията, стабилност при разработките и възвръщане на разходите.

ПОС периферия и устройства

Поддържа стандартизираните POS (OPOS и POS for .NET) технологии, широко използвани в продукти, базирани на тази версия на Windows Embedded. Предоставя лесна интеграция с дисплеи, принтери, верификатори на кредитни карти, PIN или нормални клавиатури, електронни скенери и др. В допълнение с тези функции можете да се възползвате и от хилядите налични и вградени драйвери за периферия и компютърни компоненти, базирани на Windows XP.

Plug-n-play функционалност

Придобилата популярност Plug-n-Play технология, налична във версиите на Windows XP, е достъпна и в тази професионална версия на Windows. Технологията предоставя интеграция с устройства на ниска цена.

Сигурност

Технологии, използвани в корпорациите, са достъпни за използване в тази версия. Разпространение на правила за сигурност, отдалечен достъп, антивирусна защита и интернет защитна стена са само част от възможните функции.

Драйвери

Windows Embedded POSReady 2009 е съвместим с Windows XP Profesional (SP3) и наследява всички вградени драйвери в операционната система. Драйверите работещи за XP Profesional могат да бъдат използвани в POSReady.

Windows XP Profesional и Win 32 API подръжката

Всички приложения и инструменти, работещи под Windows Embedded POSReady 2009, работят без каквато и да е модификация, ако са функционирали безпроблемно под Windows XP. Това се дължи на запазения API модел и структура на операционната система, драйверите и компонентите.

Многоезичност

Възможност за инсталиране на 32 езика. Промяната на езика е въпрос на няколко натискания на мишката. Вашето приложение и операционна система много лесно променят езика си.

Отдалечено управление

Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM / SMS) предоставя възможност за следене и контрол на обновяванията за Windows Embedded POSReady 2009. Чрез централизирано управлявана система с Windwos Desktop приложение могат да бъдат управлявани хиляди системи, да бъде наблюдавано състоянието им и ако се наложи да се осъществи отдалечена поддръжка.Научете повече за SCCM.

Възползвайте се от възможностите, предоставени от Device Update Agent (DUA), чрез който можете да управлявате отдалечени инсталции. DUA извършва обикновени, но важни административни операции, като: копиране на файлове, промяна и създаване на регистри и стартиране на процеси. Действието на DUA се управлява от локален или отдалечен скрипт файл. След като бъде намерен, започва изпълнението му. Този начин на управление е най-доброто решение за терминали, разположени в летища и други отдалечени обекти, които не са част от корпоративна мрежа и достъпът до тях е ограничен или са запечатани. Повече за DUA научете тук.

Клониране

Когато крайният продукт бъде готов и започнете неговото мултиплициране, инструментите за Клониране са на ваше разположение. Вие можете да копирате готовия имидж на ново устройство, като премахнете всички данни, които биха могли да създадат конфликт и да дадете уникално ID (SID) на всяка една инсталация. Процесът се състои от подготвителна фаза и последващо копиране (клониране). Научете повече за тази технология тук от статията в MSDN.

Когато избирате подходящото решение за вашето ПОС устройство, изберете стабилна основа. Windows Embedded POSReady2009 е операционната система, която ще ви даде това.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed