29 Март 2024

Вие сте тук

VIP lounge: цар за час

15.09.2016

Да станеш част от хай-лайфа в наши дни може лесно да се уреди макар и за кратко. Дори най-нискобюджетните пътници могат да си купят привилегиите на ВИП зоната на летищата, отбелязва ДПА.


Дали целта е да си купят нещо специално или да полежат на дизайнерски дивани, за да наблюдават как кацат и излитат самолетите, пътниците, предпочели икономичната класа, могат да се възползват от привилегиите на "най-важните" срещу известна сума.


Услугите, предоставяни в екслузивните летищни салони могат да се избират и да се ползват индивидуално според нуждите на съответния пътник.


На летището във Франкфурт, например,  ВИП пакетът може да се купи срещу 350 долара. Той включва специален паркинг, лично посрещане и отвеждане до ВИП салона, докато се оправят багажът и чекирането на пътника. Придружаващите пътници получават отстъпка в цената.


Пребиването във ВИП салона дава възможност да си свършите някаква работа на лаптопа, да направите специална покупка или дори да покиснете в гореща вана с питие в ръка преди да минете през проверката за сигурност, която се прави и в салона.
След това пътникът е откарван с кола до стълбите на самолета, за да се качи на борда пръв или последен, както предпочита.
Клиентът е цар дори само за няколко часа преди отново да се сблъска с тясната реалност на икономичната класа.


По думите на представителят на летището в Дюселдорф Христиан Хинкел броят на "икономичните" пътници, които предпочитат ВИП салона на летището е около 6000 годишно.


Услугата е достъпна за всеки и може да бъде резервирана за бизнес пътуване или в началото на меден месец, отбелязва Свантдже Колинг, който се занимава с тази услуга на летището в Мюнхен.


Мюнхенската ВИП зала обхваща 1700 квадранти метра и се ползва от 20 000 пътници годишно, като повечето са от първа класа и всеки има личен обслужващ персонал. Тъй като това е Бавария, във ВИП залите дори е включена градина на открито, където може да се пие бира.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed