25 Апр. 2024

Вие сте тук

Вицепремиерът Марияна Николова поиска по-евтини чадъри и шезлонги за Лято 2021

10.03.2021

Да бъдат намалени цените на чадърите и шезлонгите през предстоящия летен сезон поиска вицепремиерът Марияна Николова на среща с представители на концесионерите.

 

Според нея предприеманите мерки трябва да са в полза както на концесионерите и наемателите на плажовете, така и на самите плажуващи, които също търпят финансови загуби от кризата.

 

Вицепремиерът припомни, че през миналата година концесионерите получиха възможност за намаляване с поне 50% на дължимите концесионни възнаграждения при условие концесионерът да намали крайните цени за потребителите при ползването на плажните принадлежности.

 

В условията на продължавата криза и необходимост от рестрикции на здравните власти според нея се налага подобни мерки да се заложат и за предстоящия летен сезон.

 

Цените на плажните съоръжения ще бъдат определяни от самите концесионери и наематели в зависимост от търсенето. В срок до 1.06.2021 г. или в срок от 10 дни от влизането в сила на съответния договор концесионерите и наемателите следва да уведомят министъра на туризма за извършеното намаление на плажни принадлежности.

Предвижда се и възможност концесионерите и наемателите да увеличат търговската площ, чийто  максимален размер да не надхвърля  4% от площта на съответния морски плаж.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed