19 Апр. 2024

Вие сте тук

В Амстердам бе открит сезонът на лалетата

19.01.2019
Над 200 000 цветя бяха раздадени на всички желаещи в Амстердам

Сезонът на лалетата бе открит в Холандия с "Ден на лалето", който се празнува за трета поредна годиа. На централния площад "Дам" в Амстердам тържествено бяха раздадени над 200 000 цветя на всички желаещи.


Темата на Деня на лалето е "Силата на цветята", каза председателят на организацията за рекламиране на холандските лалета Ариен Смит. Касетките с лалета в седем различни цвята бяха разположени на площада във формата на цвете, чиито листа са наклонени на различни страни, информира ТАСС.


Макар днес да е твърде студено според холандските мерки (около нула градуса), с Деня на лалето ние напомняме на хората, че пролетта наближава, посочи Смит.


Днес освен това бе представен нов вид лале, наречен Куинти Тръстфул, в чест на холандска телевизионна водеща и посланик на организацията "Розова лента", която се бори с рака на гърдата. Сертификатът бе подписан от самата Тръстфул и представители на компанията, създала новия вид. Цветето има средно дълго стебло и бархетни листа в нежно розов цвят.
Денят на лалето се отбелязва за осма поредна година в Холандия. Цветята за този празник се предоставят безплатно от над 300 компании, които отглеждат един от символите на страната.

Традиционният Фестивал на лалетата ще се състои тази година от 21 март до 19 май. Това е и времето, когато Амстердам се посещава от най-много туристи. Ако искате да избегнете огромните опашки за  билети за градините Кьойкенхоф, можете да си ги купите онлайн тук

Вижте повече >>

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed