20 Апр. 2024

Вие сте тук

Sheraton отвори първия си хотел в Куба

29.06.2016

Огромна табела "Four Points by Sheraton" се появи на хотел в Хавана, който тази седмица става първият в Куба, който ще работи под американска търговска марк, след революцията от 1959 година, информира Ройтерс.


Хотел "Гавиота фифт авеню" (Gaviota 5th Avenue Hotel - от испански "Гавиота кинта авенида"), собственост на военните и разположен близо до крайбрежния булевард на Карибско море, е един от двата хотела, които Старуд хотелс енд ризортс уърлдуайд (Starwood Hotels & Resorts Worldwide) се споразумя да управлява в сделка, сключена през март с Куба за няколко милиарда долара.


Десетилетия наред такива договорености бяха забранени от икономическото ембарго на САЩ върху острова под комунистическо управление. И макар ембаргото да остава, администрацията на американския президент Барак Обама смекчи ограниченията в търговията и инвестициите, откакто през декември 2014 година обяви затопляне на отношенията с Куба.


"Това е исторически момент", заяви Нанси Сарабия, мениджър за връзки с обществеността на хотела. Тя го окачестви като "символ на братство и сътрудничество".

В "Гавиота фифт авеню" вече са запълнени всички стаи за няколко бъдещи дати, като една нощувка струва близо 200 долара.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed