20 Апр. 2024

Вие сте тук

Ryanair отново с рекордни печалби

26.05.2015

 

Нискотарифният авиопревозвач Райънеър (Ryanair) отново надмина очакванията, отчитайки чиста печалба от 867 млн. евро (949 млн. долара) за финансовата година до март, което е повишение с 66% спрямо предходната година, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.


Броят на пътниците се е повишил с 11% до 90 милиона спрямо целта за увеличение с 4%, поставена в началото на годината. Очаква се през текущата година с авиокомпанията да летят 100 милиона души.


Райънеър, която е най-голямата европейска компания по брой на пътниците, е постигнала 88 процента затовареност, което е с 5 на сто повече на годишна основа.


Продажбите са се повишили с 12% до 5,665 млрд. евро (6,2 млрд. долара), най-вече благодарение на непрекъснатото разширяване на маршрутите и решението на компанията от 2014 г. да подобри обслужването на клиентите.


Печалбата можеше да бъде и по-висока, но пострада от политиката на Райънеър да купува гориво предварително. Това попречи на компанията да се възползва от по-ниските цени на петрола, отбелязва АП. Авиопревозвачът обаче посочи, че е договорил по-ниски цени до 2017 година.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed