20 Апр. 2024

Вие сте тук

Roca придобива руската фирма Акватон

28.04.2011

 Roca придоби Акватон, водещата руска компания за мебели за обзавеждане за баня, съобщиха от компанията. Според представителите й това е важна стъпка в затвърждаването на позицията на Roca на този стратегически важен пазар и в същото време, за подсилване на лидерската й позиция в световен мащаб.

Акватон е еталон в сектора за произвоство на мебели за баня на руския пазар с приблизителен пазарен дял от 15%. Заводът на компанията, в който работят 550 човека и се произвеждат мебели за банята и умивалници от нови технологични материали, се намира в град Давидово, само на 100 км от Москва.

С тази нова придобивка Roca възнамерява да задоволи нарасващото вътрешно търсене на руския пазар, както и това в Общността на независимите държави (ОНД), породено от силния икономически растеж, който се предполага, че ще продължи и през идните години.

През 2010 г. Roca купува фирмата Угракерам ООО, специализирана в производството и търговията на санитарен порцелан. Така, Roca притежава фабриката за санитарен порцелан с най-голям производствен капа-цитет в Руската федерация. Фабриката, която се намира в град Калуга, на 200 км от Москва, заедно с фабриката в Тосно, на 50 км от Санкт Петербург и фабриките в Чебоксари и Новочебоксарск представляват сериозното индустриално присъствие на Roca в тази страна.

През юни 2011 г. Roca планира да открие шеста фабрика, която ще бъде специализирана в производството на акрилни вани.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed