24 Апр. 2024

Вие сте тук

Пътуване с парен локомотив отбелязва 100-годишен юбилей на теснолинейката

31.05.2021
Снимка: 
БДЖ

Със специален влак, теглен от парен локомотив, БДЖ и Гражданско сдружение „За теснолинейката” ще отбележат 100-годишния юбилей от започването на строежа на теснопътната жп линия Септември-Добринище. Началото на изграждането на линията е дадено през пролетта на 1921 г., за да се определя днес, 100 години по-късно, за архитектурен шедьовър и чудо на инженерната мисъл.

 

На 6-и юни /неделя/ атракционният влак ще пътува по първата открита отсечка от линията от Септември до Велинград, и след престой от малко повече от два часа в курортния град, ще отпътува обратно за Септември.

 

Допълнителна атракция към пътуването ще бъде присъствието на народни певици от фолклорната вокална формация „Магическите гласове на България“, които заедно със създателя на формацията Нина Николина избраха да бъдат част от отбелязването на годишнината чрез провеждане на импровизиран концерт с акапелни изпълнения, наименуван „Песента на теснолинейката“.

 

По-късно стана известно, че биилетите за пътуването на 6-и юни бяха продадени за часове след неговото обявяване. Поради това БДЖ ще организира още две пътувания. Целта е любителите на теснопътното влакче, които не са успели да се снабдят с билети за събитието на 6-ти юни, да имат възможност да пътуват с теглената от парен локомотив композиция на 19-ти и 20-ти юни.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed