29 Март 2024

Вие сте тук

Повече удобства за домашните любимци, по-високи цени в хотелите

11.08.2022

 

След дълга пандемична пауза в пътуванията туристите се радват на възможности за лятна ваканция, като все повече пътуват заедно с домашните си любимци. По данни на Американското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните,  1 от 5 домакинства в САЩ са се сдобили с котка или куче от началото на пандемията, се посочва в публикация на CoStar.

 

Според хотелиерите все повече гости пристигат с домашните си любимци, като търсят повече удобства за тях. Някои от тях предлагат специални пакети, които включват различни опции.

 

Освен обичайните удобства като обозначени зони и карти за разходки на домашни любимци, някои хотели предлагат подаръци за добре дошли за домашни любимци, продават артикули, подходящи за домашни любимци в своите магазини, и имат налични обяви на рецепциите за услуги за домашни любимци на място, посочват от хотел The Foundry Hotel Asheville в Северна Каролина.

 

В хотел W San Francisco пък са отворили пет апартамента „Spectacular Studio“, които са специално пригодени за собствениците на домашни любимци. Тук предлагат кутия за добре дошли, каишка за куче, лакомства и карта на местните паркове за кучета. В други хотели се предлагат играчки за куче, специална чанта за куче и пр. удобства за собствениците.

 

Веригата „Хилтън“ пък е заложила на подобряване на методите за почистване  на стаите, в които са настанени домашни любимци.

 

Американската компания Mars Petcare поддържа специална база с над 4600 хотела, които предлагат гостоприемството си на гости с домашни любимци.

 

Разширяването на предлагането на услуги води както до увеличаване на заетостта, така и до ръст на приходите, посочва CoStar.  Според цитирани от тях хотелиери предоставянето на удобства за домашни любимци е спомогнало за увеличаване както на заетостта, така и на цените. Важно е също, че подобни услуги вече се предлагат и от бутикови и висококатегорийни хотели.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed