24 Апр. 2024

Вие сте тук

Париж – с най-много СПА в британска класация

28.06.2022

Париж вече не е просто културна столица на Европа с дворци, музеи, архитектурни и исторически забележителности, галерии, ресторанти и места за шопинг. Градът е и европейската столица с най-много СПА центъра на квадратен километър, показва класация на money.co.uk.

 

Британските експерти не уточняват на какви условия отговарят така наречените СПА центрове и какви услуги предоставят на посетителите. Класацията се основава на данни на TripAdvisor за СПА и уелнес дестинации и центрове в ЕС и Великобритания и се базира предимно на наситеността с подобни центрове в определена дестинация. Най-високо оценен е Molitor Spa by Clarins, където и цената започва от 290 евро за еднодневен престой.

 

На второ място е Барселона с общо 605 СПА  или 5,93 на кв.км. Тук цените са най-ниски за спа с висок рейтинг започват от 41,6 евро. Посещението на СПА център тук допълва възможностите в традиционно привлекателната дестинация със своя климат, вкусна хана и страхотни културни забележителности.

 

Брюксел е трети в класацията с общо 73 СПА центъра на площ от 33 квадратни километра. Тук престоят започва от 99 евро. Bath & Barley предлага уникално изживяване, като входната такса  осигурява  пълен достъп до спа кабинети, разположени във вековна традиционна белгийска изба. Посетителите се изкушават от  две ръчно изработени дъбови вани, където могат да се накиснат във ферментирала с бира и  да релаксират в голямо сламено легло след бирената процедура. 

 

В топ-20 са намерили място само пет дестинации извън Европа: Ванкувър в Канада е на пето място, Хавайският Хонолулу на 13-о, Ню Йорк Сити на 15-о с един спа център на всеки км², следван от Маями, а Сан Франциско е 18-ти.

 

 

Етикети: 
Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed