28 Март 2024

Вие сте тук

Нова система за багаж внедряват на летище София

14.07.2022
Снимка: 
Летище София

„СОФ Кънект“ събира оферти до 15 юли

 

Нова система за багаж планира да внедри Летище София, съобщиха от компанията след публикуване на публична покана. Изискването е за проектиране, производство, доставка, монтаж и пускане в експлоатация на система за обработка на багаж (BHS) на Терминал 2 както за заминаващи, така и за  пристигащи пътници.

 

Идеята е новата система да се базира на най-съвременните европейски и национални стандарти, като позволи значително увеличаване на капацитетъа, сигурността и ефективността при обработката на регистрирания багаж.

 

Очакванията са тя да улесни процеса по смарт чекиране. Планира се и онлайн регистрация за полет, както и допълнителни ленти за получаване на багаж в зоната за пристигащи. Изискване към заинтересованите страни е да осигурят поддръжка на системата за период от 10 години.

 

Системата за обработка на багаж е основен елемент от трансформацията на столичното летище. Планираната реконструкция включва повече гишета за чекиране, оптимизирани проверки за сигурност с увеличен капацитет, напълно нови търговски площи, пълно преустройство на зоните за хранене и развлечения, както и основен ремонт на паркинга до Терминал 2.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed