29 Март 2024

Вие сте тук

Най-добрите вкусове и аромати се срещнаха на международно изложение в Интер Експо Център

05.10.2022
Снимка: 
THExperts

Близо 350 са компаниите участват в започналите днес пет Международни хранителни изложения - МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК.

 

От 5 до 8 октомври в столичния Интер Експо Център традиционно се събират хранително-вкусовият сектор. Участват фирми от България, САЩ, Италия, Франция, Германия, Австрия, Холандия, Турция, Румъния, Гърция. С мащабни колективни щандове се включват Италия, САЩ, Република Корея, Гърция и Полша.

 

Интерфуд&Дринк обединява сегмента на храните, напитките, машините и технологиите за обработка, складово оборудване и опаковки. Месомания акцентира на месото, продуктите, технологиите за производство и логистиката. Млякото, млечните продукти и производството са фокус на Светът на млякото. Хлебопроизводството и хлебарството застъпва Булпек. Форматът обединява продукти, суровини, машини, опаковки, оборудване, консумативи и др. Салон на Виното, един от първите български мащабни събития за вина и спиртни напитки в новата ни история, събира български и чуждестранни продукти и технологии за производство.

 

За ценителите на добрия вкус се отваря за движение „БулевАРТ на вкусовете“. Той съчетава кулинарни приключения и градската среда, предлагайки екзотичните гурме продукти, street food, шоколадови изкушения, коктейли, сладолед, кафе.

 

Майсторите на пицата се събират на 5-ия Международен пица шампионат на 5 и 6 октомври. На следващия ден са квалификациите за Световното по пица в Парма през 2023г. Обособява се и Green Line – пространството за продукти от лечебни и ароматни растения. Има и ОСТРОВ на храни със защитено наименование за произход. Надградена е и едноименната „Био зона“. Най-добрите продукти и адитиви ще бъдат отличени в конкурса „Златен медал с димплом“.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed