20 Апр. 2024

Вие сте тук

Lastminute: Японците и китайците са най-любознателни, руснаците - най-големи купонджии

20.05.2011

coastal holiday

 

Различните нации и народности имат различни предпочитания по отношение на почивката си. Това не е тайна нито за хората, работещи в туристическия бранш, нито за самите туристи, които по време на ваканциите си са принудени да си съседстват с хора от друга националност в един и същи курорт, хотел, ресторант или на плажа. Туроператорите го знаят най-добре, защото точно те трябва да задоволят претенцията в хотела да няма туристи от държавата Х или Y.

Какво точно предпочитат туристите от различни държави установи скорошно проучване на портала lastminute.com, което изважда на светло нагласите на хората в различните части на света.

Най-големи привърженици на нощния живот се оказват руснаците. Едни от тях предпочитат нощните екскурзии, други – запивки в барове, трети – луди танци в нощни клубове и дискотеки. Според проучването за руснаците почивката започва от момента, в който те се качат на превозното средство, което ги отдалечава от родното място, независимо дали е самолет, влак или автобус. Няма значение и колко дълго ще пътуват до мястото на ваканцията си – за тях тя вече е стартирала! Най-често те предпочитат курорти с обслужване all inclusive, като наблягат повече на алкохола, отколкото на кулинарните изкушения. Това са туристите, които предпочитат плажа пред всичко останало. Но дори когато заминават по обиколен маршрут, посвещават нощите си на купона. Любителите на исторически забележителности предпочитат да пътуват индивидуално. Най-често това са семейства без деца и хора от третата възраст. Характерна особеност за тях е, че те все по-често се отказват от услугите на туроператори и планират и резервират самостоятелно почивката си.

Противоположно на тях германските и японските туристи най-често са първите, които напускат хотела и въоръжени с карти, фотоапарати и пътеводители, тръгват на лов за забележителности, неочаквани преживявания и емоции.

Испанците и американците предпочитат да си поспят до по-късно по време на ваканцията, така че те са последните, които идват на закуска и хората, които най-късно излизат на разходка от хотела. Вероятно уморени от напрегнатото и наситено със събития всекидневие, те залагат по време на почивката най-вече на релакса.

Японците и и китайците са може би най-любознателните туристи, защото това са хората, които предпочитат обиколните маршрути пред плажните забавления. Те не само посещават различни дестинации групово, но и често пътуват самостоятелно, след като предварително си направят „домашното“ и се запознаят с историята и културата на съответната държава , четейки книги и сърфирайки в интернет.

Едно е общото, независимо от националността – всеки турист се стреми да получи най-доброто от своята почивка.







Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed