19 Апр. 2024

Вие сте тук

Jumeirah Group се прицелва на запад

15.06.2011

За компания като Jumeirah Group, която се смята за синоним на Дубай, прибавянето на девет нови хотела в света ще промени напълно нейния имидж.

Представите за Jumeirah со края на годината ще се променят тотално, ако всичко върви по план, заяви пред американското издание HNN Джералд Лоулес, изпълнителен президент на Jumeirah.

От началото на годината са отворили няколко хотела на веригата – на остров Палм Джумейра, в Шанхай и на Малдивите. Предстои откриването на още няколко, сред които Баку, Азърбайджан, Франкфурт, Германия, Абу Даби и Дубай, ОАЕ и Кувейт.

Според Лоулес през следващите няколко години предстои вълна от откриване на нови хотели, което донякъде се свързва със забавянето на някои от проектите в годините на кризата.

Занапред развитието на компанията ще се фокусира върху договорите за мениджмънт на съществуващи хотели, а не върху инвестиции за изграждане на нови. Но когато е подходящо и необходимо, ще търсим и други опции, включително кредитиране на нови обекти, каза Лоулес.

Компанията ще модифицира и стратегията си чрез създаването на нов бранд VENU Hotels, което бе оповестено по-рано тази година.

Според Лоулес от края на миналата година в хотелите на компанията се забелязва възстановяване на нивата от 2007 и 2008 г. Най-добри са показателите на комплекса Madinat Jumeirah, съставен от три хотела с общо 874 стаи на морския бряг в Дубай.

Компанията разчита да не се ограничава с хотела си в Ню Йорк, а да открие и нови хотели с различна локация в Америка. Бостон, Чикаго, Сан Франциско, Маями, Вашингтон са ключовите адреси, към които се цели Jumeirah Group. През следващите две-три години може да се очаква поне в две от тези локации да бъдат отворени хотели от веригата. Следваща ключова позиция са Карибите – Антигуа и Коста Рика, Вирджинските острови и Сейнт Томас, където също можем да очакваме хотели под бранда Jumeirah.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed