20 Апр. 2024

Вие сте тук

Ibis с най-много хотелски стаи в Европа

04.03.2013

Нискобюджетният хотелски бранд Ibis е разполага с най-много хотелски стаи в Европа, показва проучване на MKG Hospitality, публикувано на сайта на компанията. Собственост на френската компания «Accor», той е обявен за водещ в Европа. Към днешна дата на Стария континент оперират 1277 хотела със 122 хиляди стаи под тази марка. Резултатът е постигнат, благодарение на обединяването ва три бранда на «Accor» -  Ibis, Etap и All Seasons.

 

По данни на статистиката през миналата година хотелската база в Европа е нараснала до 5769 стаи и апартамента.

 

На второ място е Best Western с общо 1313 хотела и близо 91 хил. стаи. Трети в списъка на най-разпространените хотелски брандове е Mercure – още една марка на оператора «Accor». Според проучването на европейския хотелски пазар се наблюдава ръст на брояна хотелите категория три- и четири звезди под този бранд. Най-голям е ръстът на хотелите от тази марка във Великобритания. В момента европейското портфолио на Mercure включва 57 хил. хотелски стаи.

 

Европейските хотелски брандове  Travelodge и Premier Inn също добавиха към портфолиото си нови хотели в Европа през миналата година. Ръстът се обяснява най-вече с Олимпиадата в Лондон, а Великобритания е страната, където те имат най-много хотели. В момента Premier Inn  е на четвърто място в Европа.

 

Експертите от MKG Hospitality не очакват през 2013 г. драматични обрати и глобални промени в класацията, но отбелязват, че и тази година много брандове предвиждат да се разширят за сметка на изграждане на нови хотели в Източна Европа.  

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed