20 Апр. 2024

Вие сте тук

„Ибериа“ ще лети между Мадрид и София

15.02.2022
Снимка: 
Министерство на туризма

Испания подготвя пускането на още една въздушна връзка на авиокомпания “Ибериа” с директни полети Мадрид – София. Това заяви посланикът на Испания Алехандро Поланк на среща с министъра на туризма Христо Проданов. Целта е  увеличаване на възможностите за туристически връзки и пътувания  между двете страни.

 

Амбицията на Министерство на туризма е да се възстанови туристопотокът между двете държави от нивата преди пандемията от Ковид 19, заяви на срещата министър Проданов. По думите му Министерство на туризма активно работи за безпроблемното протичане на зимния туристически сезон и се подготвя за летния през 2022 г.

 

Испанският посланик изрази желание за развитие на специализираните форми на туризъм, за които в България има чудесни възможности – голф туризъм по Черноморското крайбрежие и Майорка и Малага от испанска страна. Също така  той вижда потенциал и за ловен туризъм, който попада във високия ценови сектор.  

 

Двамата обсъдиха и въпроса за организиране на журналистически турове в двете страни, сътрудничество по отношение подготовката на кадри за туризма, работни срещи на туроператори от двете държави.

 

Българската страна очаква да получи подкрепата на Испания за кандидатурата си за домакин на 68-та среща на Регионална комисия Европа на СОТ през 2023 г.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed