25 Апр. 2024

Вие сте тук

Hilton планира инвазия в Русия

23.03.2011

В най-близко време Hilton планира да увеличи броя на хотелите си в Русия до 16. Това съобщи старши вицепрезидентът развитие на Hilton Worldwide за Европа и Африка Патрик Фитцгибън, цитиран от сайта prohotel.ru По думите му Русия е ключова държава за развитието на бизнеса на компанията.

Първия си хотел Hilton отвори в не в една от столиците, а в град Перм през 2003 г. В момента веригата разполага с още два хотела – в Москва и Новосибирск.

Следващи спирки на Hilton в услояване на руския пазар са Казан, Краснодар, Омск, Астрахан, Ярославъл, Москва и Перм. Хотелите са под различни брандове – от Hampton Inn в Омск до Hampton by Hilton, Hilton Garden Inn и DoubleTree by Hilton в Москва. С това веригата ще покрие целия ценови сегмент в руската столица, коментира Фицпатрик.

Големите му надежди са свръзани със Световния шампионат по футбол, който ще се проведе в Москва през 2018 г.. Анализаторите са съгласни, че той ще даде тласък за развитие на пазара. Доказателство за това са и обявените през миналата година планове на други хотелски компании за откриване на нови хотели в Русия. Експертите отбелязват, че Санкт Петербург засега остава извън полезрението на Hilton. Те обясняват това с факта, че веригата излиза на пазара в по-късен момент, когато хотелският пазар до голяма степен вече е разпределен между големите играчи.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed