11 Апр. 2021

Вие сте тук

"Harmony of the seas" потегля на първото си пътуване

10.03.2016

Най-големият пътнически кораб в света, "Хармония на моретата" (Harmony of the seas), поема днес на първото си пробно плаване по море от западното френско пристанище Сен-Назер, преди да бъде доставен през май на американски корабособственик, предаде Франс прес.


Очаква се многобройна публика да се стече за "прощъпулника" на кораба, построен в корабостроителницата Ес Те Икс Франс (STX France) с главозамайващи размери: 362 метра дължина, 66 метра широчина, 16 мостика, 120 000 тона. Той ще превозва над 6000 пътници и над 2000 души екипаж.


Доставката на американския корабособственик Ройъл карибиън интернешънъл (Royal Carribean International - RCI) е предвидена за 12 май. Пробното плаване ще продължи до неделя, а до края на април ще има и второ.


За първата "морска баня" на "Хармония на моретата" в устието на река Лоара на борда ще има най-малко 500 души, главно команден екипаж, пробни екипи от Ес Те Икс Франс и нейните доставчици, както и контролен екип на клиента.


Трите дни пробно плаване на 20 км от брега имат за цел главно да се направи реглаж на централата за производство на електроенергия и на системите за изтласкване, както и да се изпробва маневреността на кораба, съобщи френският корабостроител.


От няколко месеца "Хармония на моретата", поръчан през 2012 година за 1 милиард евро, е атракцията на града. Туристическата служба организира всеки ден посещения на туристи, които искат да застанат до кораба, надвишаващ всички сгради в Сен-Назер.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed