25 Апр. 2024

Вие сте тук

Germanwings кани туристите да посетят забележителностите на Кьолн за Великден

30.03.2011


  

Единственото копие на прочутата гробница на Тутанкамон ще гостува в немския град за великденските празници

 

  Немският град Кьолн ще бъде домакин на една от най-посещаваните експозиции „Тутанкамон – гробница и богатства” по време на великденските празници. Експозицията е единственият дубликат на впечатляващата гробница и нейните богатства. Българските туристи могат лесно да достигнат до Кьолн с директните полети от София на Germanwings, съобщават от нискотарифната авиокомпания.

Гробницата на египетския фараон Тутанкамон, заедно с неговите богатства, е открита през 1922 г. от археолога Хауърд Картър. Неговото откритие предизвиква световна сензация, а историята на Тутанкамон пленява посетителите и до днес. В Кьолн туристите ще имат възможността да видят за пръв път гробницата триизмерно в нейното автентично състояние.

За любителите на културните забележителности Кьолн предлага и разнообразие от интересни възможности за културен туризъм. Прочутата Кьолнска катедрала, включена в списъка на Юнеско за световно културно наследство, привлича 6 милиона посетители годишно и е най-известната забележителност в Германия. Немският град впечатлява туристите със своите 36 музея и 100 художествени галерии, които предлагат голямо разнообразие от експозиции и изложби. Градът е прочут още с филхармонията и операта си, привличащи посетители от цял свят

Germanwings е една от най-успешните ниско-тарифни авиокомпании в Европа. Компанията предлага полети на изгодни цени до повече от 70 дестинации в Европа от шестте си бази в Кьолн/Бон, Щутгарт, Берлин – Шьонефелд, Хамбург, ХановерХ и Дортмунд. Компанията оперира нова флотилия, която се състои от 30 самолета Airbus A319.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed