29 Март 2024

Вие сте тук

Fragrances - светът на ароматите

29.04.2015

Представете си, че влизате в любимото си заведение и поръчвате на бара „Шанел №5“ или „Шалимар“ на Герлен. Със сигурност в най-добрия случай барманът ще си помисли, че се шегувате :-)

 

Нещо подобно обаче можете да си позволите, ако отидете в берлинския Ritz-Carlton и по-специално в бара му с емблематичното име Fragrances – аромати. Това е първият бар в света, в който се създават коктейли, повтарящи световно известни аромати.

 

Идеята за създаването на това необикновено заведение принадлежи на Аренд Хайсен, главния му барман.  Той е разработил специално парфюмерно меню, което включва коктейли, посветени на най-популярните брандове и ароматите им. Сред тях ще откриете Yves Saint Laurent, Armani, Annick Goutal, L’Artisan Parfumeur и други.

 

В основната зала са представени 15 стъклени флакона, всеки от които със собствено описание: името на коктейла и съставките му. Например коктейлът, вдъхновен от аромата на Guerlain Angelique Noire, включва жасмин, бергамот, корен от ангелика, ванилия, ром и шампанско.

 

Изненадва също презентацията на коктейлите: бокалите се сервират в метални кофички Jo Malone, миниатюрни кошнички във форма на и чаши Trussardi.

 

Във Fragrances можете да си поръчате и безалкохолни коктейли, които са разработени от Арнд Хейсен.  Сред най-популярните е композиция, посветена на аромата Penhaglion Orange Blossom, която включва  чай, лайм, жасминов и ванилов сироп, розова вода, кардамон и портокалов мармалад.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed