23 Апр. 2024

Вие сте тук

Енергийната ефективност – във фокуса на изложение Green Energy

27.01.2023

 

Заедно с Архитектурно-строителна седмица новият формат ще се проведе

от 29 март до 1 април в Интер Експо Център

 

Енергийната ефективност, рециклирането и възобновяемата енергия са жизненоважни теми, които съпътстват съвременното ежедневие. Те са в основата на пътя към намаляването на въглеродните емисии и успехите в борбата с климатичните промени.  Нещо повече: точно зелените решения могат да направят един обект по-ефективен в момент, когато енергийните разходи са на път да съсипят всеки бизнес. 

 

Съвсем логично обаче изникват въпросите, как да открием правилните решения, кои специалисти могат да ни дадат правилните насоки, какви са тенденциите и много други. Отговори на тези питания и още много, ще открием на изложение Green Energy, което ще се проведе в Интер Експо Център от 29 март до 1 април.

 

Проектът Green Energy е резултат на нагласите и глобалните тенденции в енергийната ефективност, възобновяемата енергия, рециклирането и управлението на отпадъците. Паралелното провеждане на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е съвсем целенасочено, тъй като двата формата са тясно свързани и дават възможност за пряк контакт между представители на звената от цялата верига от бизнеси, обвързани с енергийната ефективност.

 

Ключовите елементи

 

Изложението Green Energy поставя в основата си мисълта за природата, внедряването на съществуващите устойчиви решения и изграждането на платформа за дискусия на иновациите. Затова и сред акцентите са ВЕИ системите, енергийната ефективност и мениджмънт, Smart системите и технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), дигитални решения за сгради, системи „умен дом“, а защо и не "умен хотел"!

 

Успоредно с това изложението се фокусира и върху управлението на отпадъци и рециклирането, технологиите за рекултивиране на замърсени почви, чистотата на въздуха, локалните пречиствателни съоръжения за сгради, соларните технологии и съоръжения, басейни, термостати, термопомпи и др.

 

„Представените фирми ще запознаят посетителите с тенденциите при тази актуална тематика. По време на изложенията ще се проведе и богата съпътстваща програма от презентации и семинари“, информират организаторите.

 

По всичко личи, че Green Energy ще е едно от най-комплексните събития у нас, посветени на енергийната ефективност, рециклирането и възобновяемата енергия. Затова публиката с интерес очаква микса от работещи решения, идеи, концепции, експертност и съпътстващи събития, който ще посреща българската и международната публика от 29 март до 1 април в Интер Експо Център.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed