29 Март 2024

Вие сте тук

easyJet регистрира най-натоварения летателен ден в своята история

07.09.2015

 Нискотарифната авиокомпания еasyJet обяви, че петък, 4-ти септември, е бил най-натовареният ден в нейната история с над 1544 полета и над 235 000 превозени пътници. Около 135 500 от тях са летели до и от Великобритания.

 

Пикът през последния работен ден на миналата седмица се дължи на възстановяването на бизнес процесите в Европа след края на летния сезон, когато е използвана удобната мрежа на авиокомпанията за полети между основни летища в ключови градове. Около 20% от пътниците на еasyJet летят с бизнес цел, уточняват от превозвача.

 

Краят на училищните ваканции и непредвидимото британско време също са подтикнали много хора да потърсят почивки в последната минута. Популярни дестинации за пътниците на еasyJet са слънчевите курорти Малага, Барселона, Палма, Фаро, Ница, Милано, Аликанте и Олбия.

 

"Доволни сме, че толкова много пътници избраха да се върнат на работа или да започнат своите късни летни почивки с нас,коментира Софи Декърс, директор за британския пазар в еasyJet. Според нея с около 6,8 % повече пътници в сравнение с миналата година са пътували еasyJet през август. Като допълнително улеснение за пътниците тя посочи възможността да се чекират 30 дни преди полета, получаване на полетните известия в реално време и мобилните бордни карти.

 

 

 

 

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed