20 Апр. 2024

Вие сте тук

easyJet позволи употребата на мобилни устройства по време на полетите си

15.04.2014

От  14 април 2014 г. easyJet разрешава на всички пътници да използват в „самолетен режим“ своите персонални електронни устройства като лаптопи, DVD плейъри, таблети и мобилни телефони на борда на всички полети, включително и по време на излитане и кацане, съобщи авиокомпания еasyJet.

 

Досега пътниците трябваше да изключват своите устройства за двата етапа от полета (излитане и кацане) и промяната идва след скорошните препоръки от страна на Европейската агенция за авиационна безопасност, че тези ограничения могат да бъдат премахнати.

 

 „Знаем, че преносимите устройства са важна част от пътуването на нашите пътници. Затова сме доволни, че те вече могат да използват своите електронни устройства на борда в "самолетен режим" за времетраенето на полета им с нас - това ще бъде популярна промяна", заяви Питър Дъфи, търговски директор на еasyJet.

 

еasyJet представи подробно предложение за безопасност на Гражданската въздухоплавателна администрация (ГВА). Това предложение беше одобрено в съответствие с всички изисквания за безопасност и означава, че пътниците могат да продължат да гледат филми, да четат електронни книги, да работят или да подготвят  имейл кореспонденцията си без прекъсване за по-дълъг период от време.

 

Новината идва само няколко месеца,  след като еasyJet въведе използването на мобилни бордни карти в 85% от своята мрежа. Авиокомпанията има и едно от най-бързите мобилни приложения в индустрията, която е изтегляно от близо 8 милиона пътници.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed